Heartsafekaatsheuvel

Opbrengst € 2.500 ‘Lights On’,Stichting Heartsafe Kaatsheuvel (Duinkoerier 28.11.2012)

Jaarlijks organiseert ‘Rotary Loon op Zand’ een geweldige ‘Lights On-avond’, een speciale muziekavond waarvan de baten bestemd zijn voor het goede doel. Dit jaar trad op vrijdagavond  17 november de zeskoppige band ‘ Time Out ’ en diskjockey ‘ Robert ’, beide uit Waalwijk, op in Manage Pullens aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel.

Door Henny van den Broek   

Ook dit jaar was de muziekavond wederom een groot succes. Gertjan Verschuren, lid ‘Rotary Loon op Zand ’, gaf aan dat er ruim 200 betalende bezoekers op de avond aanwezig waren. “De band en de disjockey konden we voor een bijzonder laag tarief inhuren waardoor we de kosten laag konden houden. Als je de entree, de opbrengst van de loterij en de drankomzet rekent en hierbij de kosten in mindering brengt geef ik met een ruwe schatting aan dat de muziekavond circa € 2.500 heeft opgebracht. Dit bedrag gaat naar goede doelen waaronder Stichting Heartsafe Kaatsheuvel.”

‘Stichting Heartsafe Kaatsheuvel’ maakt zich sterk voor een forse uitbreiding van het aantal AED-apparaten in Kaatsheuvel. Een automatische externe defibrillator, ofwel een AED, is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Het streven is om in Kaatsheuvel een heel netwerk van AED’s te krijgen die snel lopend of rijdend te bereiken zijn. De stichting is nog druk bezig met het uitwerken van alle plannen. Je komt de AED steeds vaker tegen. Niet dat het gebruik ervan zo wenselijk is maar mocht je het nodig hebben is het toch geruststellend als op zo’n moment een AED in de buurt is. Een AED is een eenvoudig te bedienen toestel, met een korte opleiding is het defibrilleren door elke leek -hulpverlener die getuige is van een noodsituatie uit te voeren.

“‘Rotary Loon op Zand’ heeft nu zes achtereenvolgende jaren Lights On-avonden voor het goede doel georganiseerd, waarvan de laatste drie jaar bij Manage Bar Pullens. Dit jaar bestaat Rotary Loon op Zand tien jaar en zijn we al een poos druk doende met de opzet van een groots lustrumfeest. Het jaar 2013 is voor ons een bijzonder jaar  en samen met onze leden hopen we nog meer goede doelen financieel te ondersteunen,” besluit Gertjan Verschuren.

Duinkoerier 28-11-2012 Opbrengst Lights-On