Heartsafekaatsheuvel

Opleiding reanimeren en bedienen AED

Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst als omstanders direct de juiste hulp bieden en starten met reanimeren.

In heel Nederland worden reanimatiecursussen gegeven. In Kaatsheuvel worden deze verzorgd door onder andere de plaatselijke EHBO-vereniging Damiaan. Op hun website leest u meer informatie over de inhoud en de prijzen van de cursus en kunt u zich aanmelden. Ook leest u daar meer over de herhalingslessen en andere cursussen die zij verzorgen.

Voor locaties buiten Kaatsheuvel kunt u informeren bij een lokale EHBO-organisatie of afdeling Rode Kruis in uw buurt.

Inhoud cursus

De docent vertelt u meer over een hartstilstand en legt uit wat het resultaat is van reanimeren en defibrilleren (AED gebruiken).

Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen. Er zijn oefenpoppen en er is een AED-trainer. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

In de cursus komt aan bod:

Mogelijke vergoeding kosten cursus door zorgverzekeraar

De kosten voor een reanimatiecursus zijn vaak te declareren bij uw zorgverzekeraar. Kijk hier voor een overzicht van vergoedingen per verzekeraar.

Controleer altijd de polisvoorwaarden om zeker te zijn of neem contact op met de verzekeraar. De kosten dient u zelf te declareren. Let op een eventueel maximum bedrag of eventueel eigen risico.