Heartsafekaatsheuvel

Karel-Jan van Tuijn

Karel-Jan van Tuijn

Karel-Jan van Tuijn

Inmiddels al weer 25 jaar als huisarts werkzaam in Kaatsheuvel heb ik beroepshalve regelmatig te maken met reanimaties, zowel thuis als op de openbare weg.

Vroeger was je vaak als huisarts als eerste ter plekke bij een acute hartstilstand. Nu komen we vaak ter plekke en zien dat er ondertussen al een of meerdere mensen bezig zijn met reanimatie ondersteund door een AED. Dit dankzij AED alert, of zoals het nu voortaan genoemd wordt : HartslagNu! Dit is een geweldige ontwikkeling want zoals we allen weten:  Elke seconde telt !

Als huisarts ben ik dan ook zeer blij met deze nieuwe ontwikkelingen en heb ik geen moment geaarzeld om lid te worden van het bestuur van stichting Heartsafe Kaatsheuvel toen ik hiervoor benaderd werd. Onze  stichting probeert op korte termijn Kaatsheuvel AED-proof te maken, dit houdt in dat vrijwel in iedere wijk een AED-apparaat beschikbaar is 24 uur per dag 7 dagen per week.

Echter: zonder opgeleide en gemotiveerde mensen zouden deze AED’s vrijwel nutteloos zijn. Wij prijzen ons dan ook gelukkig met de unieke samenwerking met EHBO-vereniging Damiaan uit Kaatsheuvel die voor ons zowel de opleiding van mensen als het onderhoud van de AED’s op zich neemt. Zelfs de opbrengst van hun schitterende jaarlijkse fietstocht  in 2013 zal aan onze stichting ten goede komen.

Ik verwacht dan ook dat deze samenwerking tot een groots resultaat zal leiden:

Uw woonplaats Kaatsheuvel geheel AED-proof ……

Iets om met z’n allen trots op te zijn.

terug