Heartsafekaatsheuvel

Lege flessenactie Jumbo voor AED’s helpt levens redden in onze gemeente

Mooie opbrengst voor St.Raphaël en St.Heartsafe Kaatsheuvel

Tientallen keren per jaar is er een hartstilstand in onze gemeente. 112 wordt gebeld en de centralist schakelt HartslagNu in. De burgerhulpverleners krijgen vervolgens een SMS of appje en spoeden zich naar het slachtoffer. De helft ziet in de oproep dat hij/zij de AED onderweg moet ophalen.

Regelmatig zijn de vrijwillige hulpverleners eerder ter plekke dan de ambulance of politie. Iedere minuut dat eerder gereanimeerd wordt en de AED wordt ingezet maakt de kans op overleving aanzienlijk groter.

Om zo veel als mogelijk levens te redden is er binnen onze gemeente een netwerk van ca. 50 AED’s geïnstalleerd. Ze staan 24/7 ter beschikking voor de hulpverleners die opgeleid zijn om te reanimeren en de AED te gebruiken. Veel bedrijven stellen hun AED’s ter beschikking en hangen die buiten binnen handbereik. Daarnaast hebben stichting Heartsafe Kaatsheuvel en EHBO-vereniging St.Raphaël er een groot aantal in beheer. Zij ‘bekommeren’ zich over het totale AED-netwerk, zodat de functionaliteit gewaarborgd blijft. Afgelopen 2 jaren en dit jaar werden deze ‘beheerders’ door de gemeente financieel ondersteund om het netwerk een broodnodige impuls te geven. Een AED kost € 1.200,- en een goede buitenkast € 400,- . Een tiental AED’s en kasten konden en kunnen worden aangeschaft.

Voor de instandhouding van dit levensreddende AED-netwerk blijft echter geld nodig. Het is echt fijn en heel goed dat de supermarkten in onze gemeente de noodzaak daarvan zien. Bij de Jumbo in Kaatsheuvel konden de klanten afgelopen maanden hun statiegeld doneren aan dit levensreddende doel. Bedankt donateurs voor jullie gift en bedankt Jumbo voor deze mooie gelegenheid! Het bracht het mooie bedrag van € 311,30 op!Cynthia van der Horst van Jumbo overhandigt € 311,30 aan penningmeester Wim Aussems van Heartsafe Kaatsheuvel