Heartsafekaatsheuvel

Vanaf maart alarmering HartslagNu ook mogelijk via smartphone-app

HartslagNu is toe aan een nieuwe fase, waarbij niet alleen maar via de vertrouwde SMS wordt gealarmeerd, maar vanaf maart 2015 ook via een App op de smartphone.

Met een slag op de gong door bestuurder Wim van der Worp, vraagt stichting Hartslag voor Nederland aandacht voor de lancering van de levensreddende app HartslagNu, die in maart 2015 beschikbaar zal zijn.

Het burgeralarmeringssysteem voor reanimaties, HartslagNu, bestaat twee jaar. Inmiddels hebben zich meer dan 65.000 burgerhulpverleners aangemeld die gewaarschuwd kunnen worden bij een reanimatie in hun woon- of werkomgeving. Deze vrijwilligers kunnen vaak eerder aanwezig zijn dan de reguliere ambulances en maken daardoor het verschil.

Met de introductie van de app zal de effectiviteit van de burgerhulpverlening verder toenemen. Met deze App zijn we in staat om alleen dan te alarmeren als de burgerhulpverlener (1) ook daadwerkelijk in de buurt is van het slachtoffer, (2) binnen zes minuten ter plaatse kan zijn en (3) waarbij ook nog eens rekening gehouden wordt met de lokale infrastructuur.
gong2Met het luiden van de gong op de Amsterdamse Beurs wil HartslagNu dit nieuws bekend maken.

Met de introductie van de App wordt een flinke stap vooruit gemaakt en zal de effectiviteit van de burgerhulpverlening verder toenemen. In gebieden waar het aantal hulpverleners en AED’s voldoende is, is de overlevingskans bij een hartstilstand nu al meer dan 25%.

Euronext Amsterdam, 25 November 2014

http://www.hartslagnu.nl/nieuws/164/.html

,