Heartsafekaatsheuvel

Controle en onderhoud AED´s in Kaatsheuvel

Onlangs plaatste het AD een artikel waarin werd gemeld dat veel AED´s niet goed onderhouden worden en dat deze daardoor op het moment dat ze nodig zijn niet doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Wij zijn ons zeer bewust van het feit dat een AED controle en onderhoud nodig heeft. Om die reden worden alle AED´s die wij in beheer hebben elke twee (!) maanden door ons gecontroleerd. Ze worden dan gecontroleerd op vochtinwerking, of de vorstbescherming voldoende werkt, of de AED nog aangeeft dat de status OK is en of de kast nog voldoet status_indicatoraan onze eisen. Ook zijn alle AED´s opgenomen in een bestand waarin onder meer wordt bijgehouden wanneer elektroden en-of accu´s moeten worden vervangen.

Indien een AED is ingezet krijgen wij een melding van HartslagNu en wordt alles opnieuw gecontroleerd en indien nodig vervangen.

Is er op uw werk een AED beschikbaar? Het kan geen kwaad om dan eens te informeren of daar ook de noodzakelijke controles worden uitgevoerd. Een AED die op het moment van inzet niet blijkt te werken kan voor de patiënt een fatale afloop betekenen.

De AED’s die wij in beheer hebben zijn allen geregistreerd bij HartslagNu. Als u een diploma reanimatie + AED heeft kunt u zich bij HartslagNu aanmelden als burgerhulpverlener. Alleen op die manier kunt u een oproep krijgen voor een reanimatie bij u in de buurt. Daarbij geldt: hoe meer mensen zich aanmelden, hoe groter de kans dat een leven kan worden gered.

 

, ,